cursus bierkenner

 

Je kan vanaf maandag 3 september in Aalst een cursus 'Bierkenner' volgen. Zowel de voorzitter als de schatbewaader van OPA zijn lectoren!

CVO-Pro Aalst  -  Opleiding Bierkenner

3 modules in één schooljaar:

1 Algemene bierkennis

Deze module wordt opgedeeld in 4 onderdelen: kennis van de verschillende biersoorten (door Jan Louies, voorzitter OPA-Aalst), de geschiedenis van het bier (Jef Van den Steen, brouwer De Glazen Toren), het brouwproces ( Florian Brondel, brouwer bij De Glazen Toren) en bieretikettering. Bezoek aan een brouwerij inbegrepen.

Je zal meer te weten komen over de gebruikte grondstoffen en het brouwproces. Je leert biersoorten herkennen en verneemt meer over de rijke geschiedenis van deze drank. Je leert bovendien hoe je bier correct kan bewaren, schenken, proeven en beoordelen.

2 Bierdegustatie

In deze module worden allerlei bieren uitvoering bekeken, geproefd en beoordeeld: het uitzicht, de geur, de hoofdsmaak, de afdronk … Onder andere trappist, abdijbier, fruitbier, tripels, lambikbieren en saisons komen aan bod.

Je bespreekt de verschillen qua grondstoffen, brouwproces, … Maar uiteraard gaat veel aandacht naar de degustatie zelf. (lector: Robrecht De Koninck)

3 Bier en gastronomie

Je verdiept je in de harmonie tussen bier en gerechten, zowel theoretisch als proefondervindelijk. Met deze vakkennis kan je bieradvies geven en een bierkaart samenstellen in functie van het menu.

Info en inschrijvingen: CVO Pro – campus Keizersplein Aalst – Keizersplein 19

op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 16u30 tot 21u30 of on line:

https://www.cvopro.be