Ondineke

Nieuwsblad van 7 juni 2008

het_nieuwsblad_20080607_odineke.jpgNieuwe wikkel voor Ondineke

De artisanale brouwerij De Glazen Toren liet een nieuwe wikkel ontwerpen voor haar bier Ondineke.

'Van de ontwerper van het Ondineke, Frans De Vree, kregen we de toelating het beeld als motief te gebruiken', vertelt woordvoerder Mark De Neef. 'Ze prijkt in het rood op een gele achtergrond. De paardebloemen rond het beeld verwijzen naar de leefomgeving van Ondineke. De bloem groeit in het wild op de spoorwegberm aan de Kappellekensbaan in Erembodegem.

Het ontwerp en de keuze van het lettertype gebeurde door Nelie Govaert. De wikkels worden bij De Hauwere in Appels gedrukt. De wikkel is iets duurder dan de voorgaande, maar van betere kwaliteit. Onze wikkels zijn verzamelitems.'

De Glazen Toren heeft een klein assortiment aan bieren. Ze worden enkel in 75 cl flessen aangeboden. Meer dan 70 procent is bestemd voor het buitenland. Hoofdafnemers zijn Italiƫ, Japan, Canada en de Verenigde Staten. 'Vooral de Amerikanen stellen grote eisen aan de etikettering, vooral als het om afbeeldingen gaat van naakte personen', zegt Mark.

De tripel Ondineke is het stadsbier van Aalst. Het biertje heeft een alcoholgehalte van 8,5 vol procent. Het is goudblond en lichtgesluierd, parelt sterk en heeft een stevige schuimkraag. Het heeft een fruitige smaak en is zacht bitter in de neus. (jla)