Geuzetocht 2010 - programma

Programma geuzetocht 2010

'De Kleine Arenberg Molen' (bron wattedoen.be)In de voormiddag wordt de nieuwe (Waals-Brabantse!) geuzestekerij Tilquin in Rebecq (Roosbeek), een gemeente aan de Zenne, bezocht. Met de oprichting van dit bedrijf zijn er nu vier geuzestekerijen in de wereld. De drie andere zijn Hanssens in Dworp, De Cam in Gooik en 3 Fonteinen in Beersel.

Het middagmaal, een boterham met kaas of kop, wordt  genuttigd in de Kleine Molen van Arenberg (niet verwarren met de Grote Arenbergmolen te Leuven). Deze authentieke watermolen op de Zenne is gerestaureerd en  naast een bierhuis (van brouwerij Lefèbre) huisvest de site ook  het porfiermuseum (kasseistenen!) dat gegidst bezocht wordt. In de naastliggende gemeente Quenast bevindt zich immers een der grootste porfiergroeven van Europa. Een gids toont ons verder nog het dorpscentrum van  Rebecq.

Het warm avondmaal, met geuze bereid, wordt genuttigd in de 3 Fonteinen te  Beersel.

Een paar lambikcafeetjes ronden de dag af.

Zaterdag 28 augustus 2010; de bus vertrekt om  9 uur op de pendelparking van de NMBS, achter het spoorwegstation Aalst, Denderstraat; terug om ongeveer 11 uur. Iedereen welkom. 

Alles inbegrepen: € 60
Inschrijven enkel door overschrijving op de  rekening van OPA, BE 15 0012 4509 5030 OPA, Glazentorenweg 13, 9420 Mere  met vermelding ‘geuzetocht’.