Feestelijk koken met bier

Foodpairing

Wat is: “Foodpairing” Dit is het harmonieus samengaan van verschillende ingrediënten die door hun combinatie een meerwaarde bieden aan het gerecht of die de ingrediënten perfect laten samenvloeien. Eén van die combinaties is bvb kiwi’s en oesters.

Stuur ons uw recepten

Zythos heeft het idee opgevat om een boekje samen te stellen waarin van elke lokale vereniging één voor-, één hoofdgerecht en één dessert opgenomen is.

Daarom ook deze oproep aan alle OPA-Aalst leden : heeft u ideeën voor een recept ? Aarzel dan niet om het formulier in te vullen en naar ons door te sturen. Indien mogelijk mag je ook een goede foto meesturen. Zendt deze foto liefst als apart bestand. Wij verwachten jullie lekkere recepten in onze mailbox Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het formulier is vrij duidelijk. Enkel wat betreft de moeilijkheid om het gerecht te bereiden : 3 Zythos logo’s is moeilijk tot zeer moeilijk, 2 logo’s is vrij moeilijk en één logootje is makkelijk.

Recepten

Voor Zythos is het vooral de bedoeling dat er bij een gerecht een bier wordt geserveerd dat een meerwaarde geeft. Het is dus niet noodzakelijk dat het gerecht op zich bereid wordt met bier, maar het gaat vooral om het begeleidende bier. Uiteraard mag er ook bier gebruikt worden in de bereiding, maar het hoeft niet. Ook mag en kan het bier gebruikt in de bereiding verschillen van het begeleidende bier.

Formulier foodpairing