top of page

Belgische Brouwers

Met een verhaal dat teruggaat op het middeleeuwse gildewezen is de federatie 'Belgische Brouwers' één van de oudste beroepsverenigingen ter wereld. Wij verenigen bijna alle brouwerijen van het land.

​

Onze organisatie heeft als doel: het informeren, ondersteunen en adviseren van de in België gevestigde brouwerijen in sectorgerelateerde dossiers voor het Belgisch bier en dit door tijdig de juiste informatie aan leden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. Ze is actief zowel op nationaal als op internationaal niveau en op professioneel en interprofessioneel vlak.

Onze sector in cijfers

2408f98e-b99a-4369-ba1e-e9ec91bb025d.png
Brouwerij

Jaarverslag 2022

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen. Het jaarrapport van 2022 getuigt van een sterk aanpassingsvermogen en zin voor vernieuwing bij de Belgische brouwers. Met 6,9 miljoen hectoliter komt de Belgische bierconsumptie (nagenoeg) terug op pre-coronaniveau, ondanks de enorme impact van de Russisch-Oekraïense oorlog. Niettegenstaande de bezorgdheden nog niet van de baan zijn, wisten de brouwers relatief goed stand te houden tegen de torenhoge inflatie, tekorten in de toeleveringsketen en het verlies van twee belangrijke afzetmarkten. Meer nog, in deze uitdagende context vonden ze ook de ruimte om verder te vernieuwen. De Belgische brouwers blijven inzetten op de krachtige combinatie van traditie en innovatie om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

3.jpg

Belgian Beer World

Op 9 september 2023 opende Belgian Beer World in het vernieuwde Brusselse Beursgebouw. Belgian Beer World is het grootste interactieve en moderne belevingscentrum rond Belgisch bier en onze rijke biercultuur ter wereld. Een honderdtal Belgische brouwers zetten hun schouders mee onder de realisatie van dit project.

Word lid!

Een brouwerij die lid wenst te worden van de Belgische Brouwers dient een aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kan opgevraagd worden door een mailtje te sturen naar info@belgianbrewers.be. De enige voorwaarde voor lidmaatschap, zoals bepaald in de statuten van de vzw, is het hebben van een eigen brouwketel. 

brochure 23.png

Contact

Grote Markt 10

1000 Brussel 

02 511 49 87

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page